Roolijoodik saadeti trellide taha

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arestimaja.
Arestimaja. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu patrullpolitseinikud tabasid laupäeval autoroolist alkoholi tarvitanud sõidukijuhi, kellele määrati karistuseks 20-päevane arest.

Laupäeval, 26. novembril helistas Lõuna Prefektuuri juhtimiskeskusesse linnakodanik, kes teatas autoroolis alkoholi tarbivast BMW-juhist.

Linnas patrullinud politseinikud silmasid kõnealust masinat ja sõidukijuhti Tartumaal Vahi külas.

Sõidukijuhi kontrollimisel ilmnes, et roolis oli 28-aastane Tanel, kel puudus mootorsõiduki juhtimise õigus. Ühtlasi oli mees alkoholi tarvitanud.

Liikluspolitseinikud viisid Taneli arestimajja, kus ta end välja puhkas ja kohtuistungit ootama jäi. Juhtunu uurimiseks alustati väärteomenetlust.

Täna toimunud kohtuistungil selgitas Tanel, et oli seltskonnast see kõige kainem ja soovis hoolimata alkoholijoobest koju sõita.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Kaido Iste ütles, et see ei olnud aga Taneli esmane kokkupuude politseiga – ka varasemalt oli teda kordi sõiduki juhtimiselt kõrvaldatud seoses juhtimisõiguse mitteomamise ja alkoholijoobega.

«Toona ei tasunud ta karistusena määratud trahve, ka varasemad lühemaperioodilised arestipäevad ei olnud oma mõju avaldanud,» lisas vanemkomissar.

Politsei ootab inimestele silma hakanud liiklusrikkumiste kohta infot liiklusliini numbrile 14 900.

Kui tegu on tõsisema rikkumisega, mis vajab kohest politseipoolset sekkumist – nagu näiteks alkoholijoobes juht liikluses – teatada sellest aga koheselt politsei operatiivnumbrile 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles