Tartu valis linnakirjanikuks Vahur Afanasjevi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu valis 2019. aasta linnakirjanikuks Vahur Afanasjevi, kellele täna kell 12 anti raekoja saalis pidulikult kätte linnakirjaniku stipendium.

Vahur Afanasjev rääkis, et kavatseb ärgitada tartlasi mõtlema, mitte rahulduma kusagilt kuuldud postulaatidega. «Kui hästi läheb, käivitan ürituse, mis viib kokku kultuuri ja tehnoloogia. Kui veel paremini läheb, jaksan ka raamatu või paar valmis kirjutada. Olen ennegi Tartust kirjutanud, nüüd võiks kirjutada salapärasest Voikla jõest, mis kulgeb keset Emajõge,» rääkis linnakirjanik Afanasjev.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on Tartul oma seniste linnakirjanike Kristiina Ehini ja Mikä Keräneniga olnud väga hea koostöö. «Mul on hea meel, et Tartus jagub häid kirjanikke ja huvitavaid loomeinimesi, kelle tegevus lisab värvi Tartu kirjanduslinna tegevusesse. Linnakirjaniku stipendium annab neile võimaluse veelgi enam loomingule pühenduda,» ütles linnapea.

2019. aastal on stipendiumi suurus 12 000 eurot, mis makstakse välja osamaksetena 1000 eurot kuus.

Tartu linnakirjaniku tiitlit kandis 2017. aastal Kristiina Ehin ja eelmisel aastal Mika Keränen.

Loe pikemalt homsest Tartu Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles