Sotsiaalmajade ehitamine lükkub järgmisse aastasse

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlaste hulgas endiselt Hiinalinnaks kutsutavas kandis, Põhja puiestee ja paremat kätt jääva Tüve tänava vahele tuleb kaks Tartu linna sotsiaalmaja kokku 56 korteriga.
Tartlaste hulgas endiselt Hiinalinnaks kutsutavas kandis, Põhja puiestee ja paremat kätt jääva Tüve tänava vahele tuleb kaks Tartu linna sotsiaalmaja kokku 56 korteriga. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval võttis Tartu linnavalitsus oma istungil vastu kõnealuse piirkonna ehk Põhja puiestee ning Tüve, Lääne ja Ladva tänavate vahelisele ala detailplaneeringu ning suunas selle avalikule väljapanekule.

Mullu augustis otsustas Tartu linnavalitsus osaleda projektis «Sotsiaalmajade rajamine Tartu linna», mis esitati rahastamiseks sihtasutusele Kredex. Esialgse kava järgi pidi Tüve tänava ääres linna kahe üürimaja ehitus käima minema 2019. aasta juunis, majad pidid valmima 2021. aasta lõpus. Projekti toel on kavas ehitada Tüve tänavale kaks üürimaja kokku 56 korteriga, neist 14 elamist on liikumisraskustega inimestele. Korteritesse paigaldatakse köögimööbel ja sanitaartehnika.

Linnavalitsus sai Kredexist toetuse taotlusele positiivse vastuse novembris. «Sel suvel me sotsiaalmajade ehitamisega alustada ei jõua, praegu hakkame projekteerimisega tegelema,» teatas aga Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna ehitusteenistuse juhataja Priit Metsjärv. Kopp lüüakse maasse 2020. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles