Holmi kvartali riigimaja ala jääb pargiks

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holmi kvartalile parima planeeringulahenduse leidmiseks 2017. aastal korraldatud ideevõistluse võitis töö, mille autorid on OÜ AB Ansambel arhitektid Toivo Tammik ja Veiko Vahtrik.
Holmi kvartalile parima planeeringulahenduse leidmiseks 2017. aastal korraldatud ideevõistluse võitis töö, mille autorid on OÜ AB Ansambel arhitektid Toivo Tammik ja Veiko Vahtrik. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu linnavalitsus esitas volikogule linna üldplaneeringu lähteseisukohtade ja keskkonnamõju hindamise väljatöötamise kavatsuse kinnitamise eelnõu. Uue üldplaneeringu peamine eesmärk on siduda endise Tähtvere valla alad paremini linnaga, kuid plaanis on avada ka muud teemad, mille üle on arutatud 2017. aastal kehtestatud üldplaneeringu või kesklinna üldplaneeringu koostamisel.

Linnapea Urmas Klaas tõi üheks näiteks Atlantise ümbruse ehk Holmi kvartali hoonestamise.

«Holmi kvartali puhul on riik loobunud riigimaja arendamisest,» ütles Klaas. «Holmi hoonestamisel oli kaalukaim argument just riigimaja rajamine. Kui riik Tartus riigimajal mõtet ei näe, riigiasutused on headel pindadel niigi, siis me ei näe põhjust, miks peaksime seda ala soovima näidata hoonestatavana. Selle hoonestamist me ette ei näe ja see jääb pargiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles