Ränilinna areng takerdub olematute teede taha

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Karbiit soovib Tartus Ränilinnas algatada detailplaneeringu, et ehitada Variku viadukti naabrusse elumaju ja ärihooneid.
OÜ Karbiit soovib Tartus Ränilinnas algatada detailplaneeringu, et ehitada Variku viadukti naabrusse elumaju ja ärihooneid. Foto: Margus Ansu

Esialgse kava järgi võib Ringtee 83 ja 89 kruntidele kerkida 14 kortermaja või ridaelamut ning kümmekond ärihoonet. Planeeringut algatatud veel pole, sest lahendamata on kavandatavate hooneteni toovate teede rahastamine. Läinud aasta novembris tegi Karbiid OÜ ettepaneku, et Laseri tänavat Ringtee kogujateega ühendavate tänavalõikude rajamise kulud jagatakse Tartu linnaga pooleks.

«Oleme oma rahaga ehitanud juba Kristalli tänava ning sinna poole miljoni euro eest vajalikud trassid rajanud,» ütles Karbiid OÜ üks omanik Ronald Blumenau. «Tartus ehitavadki tänavaid ja trasse arendajad. Kui linna huvi on see, et Ringtee ääres on ka järgmised paarkümmend aastat söötis põld, siis linn arendajat ei toeta, nad tahavad kõigi trasside ja teede rajamise meie peale jätta.»

Linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond ongi Karbiidile teada andnud, planeeringu algatamisel ei võta Tartu linn kohustusi avalike teede ja nendega seonduvate rajatiste, haljastuse, välisvalgustuse ning tehnorajatiste väljaehitamiseks või vastavate kulude kandmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles