Kus saab nautida Tartu parimat kelguliugu?

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kelgunõlvad.
Tartu kelgunõlvad. Foto: TPM

Tänavune lumerohke ja külmalt alanud talv on küllap rõõmustanud kõiki, kel villand meie laiuskraadidel viimastel aastatel kurvaks tavaks saanud tõdemusest «Eesti ilm – 12 kuud kehva suusailma». Näiteks Tartu Postimehe reporter Kaspar Koort ja fotograaf Kristjan Teedema haarasid kaenlasse punase plastkelgu ning asusid proovima Tartu kelgumägesid ja -nõlvu.

Väikese eelluure põhjal otsustasime käia seitsmes paigas, kus on tagatud pikem või lühem liug. Igasugustest ekstreemsustest, nagu Toomemäe nurgad, targu loobusime, pigem keskendusime kohtadele, mida võib vaikimisi avalikeks kelgumägedeks lugeda.

Kuna oma silm – või kõnealuses kontekstis küll oma istmik – on teatavasti kuningas, sai iga nõlv kelgul läbi proovitud. Et tegime oma ringkäigu ennelõunasel ajal, olid lapsed korralikult koolis ning kõik nõlvad olid üksnes meie päralt. Sestap ei ole me kohti reastanud mitte populaarsuse, vaid neis käimise järjekorra järgi. Arvestada tasub ka seda, et kirjeldatud on nõlvade lumeolusid 8. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles