Tartu loodusmajas on külas «Tuulte tahutud maa» tegijad

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Tartu loodusmajas algab täna kell 18 aasta esimene Matsalu loodusfilmide festivali Tartu filmiõhtu. Linastub palju kõneainet pakkunud Eesti loodusfilm «Tuulte tahutud maa», mis pälvis Matsalu loodusfilmide festivalil parima operaatoritöö preemia kategoorias «Loodus». Filmi taustast ja loomisest räägivad režissöör Joosep Matjus ja produtsent Kastri Rannastu.

Pisut üle tunni kestva dokumentaalfilmi võtteperiood kestis kolm aastat (2015–2018), mille jooksul kogunes ligi 400 võttepäeva Eesti eri paikades, peamiselt rahvusparkides. Filmitegijate sõnul on loodusfilmi tegemisel kõige olulisem element kannatlikkus: kui ühel aastal soovitud kaadrit ei saa, peab ootama järgmist aastat, et uuesti proovida.

Film on pühendatud Eestimaa loodusele Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ning režissöör Joosep Matjuse sõnul on filmi üks eesmärke näidata meie enda kodumaa loodust sellises täies hiilguses, nagu ta on.

«Tuulte tahutud maa» on eepiline dokumentaalfilm Eestimaa metsikust loodusest, kus vaataja ees rulluvad lahti meie kodumaa eriilmelised maastikud koos metsloomade ja tuhandete läbirändavate linnuparvedega. Filmi peategelane on meie metsade suurim imetaja ja põliselanik põder. Filmi operaatorid on tunginud kõige intiimsematesse stseenidesse, mida inimsilmal ülimalt harva õnnestub näha.

Üritus algab kell 18 filmi vaatamisega, millele järgneb vestlusõhtu autoritega. Vestlusõhtul tutvustatakse loodusfilmi valmimise tagamaid ning vastatakse vaatajate küsimustele. Huvilistel palutakse aegsasti kohale tulla, et kindlustada endale istekoht.

Film on eesti keeles, ingliskeelsete subtiitritega. Pilet 4 eurot, õpilastele, üliõpilastele, õpetajatele ja pensionäridele 2 eurot. Tartu loodusmaja õpilastele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles