Piirissaar vajab multitalendist saarevahti (4)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaar, vaade helikopterilt. 
Piirissaar, vaade helikopterilt. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tartu vald, mille koosseisu Piirissaar pärast haldusreformi kuulub, on asunud otsima maailma esimest Piirissaare vahti, nagu vallavanem Jarno Laur eile tutvustas.

Töökuulutuse järgi on saarevahi ülesanne kontrollida seaduste ja kohaliku omavalitsuse õigusaktide täitmist ning teavitada nende rikkumisest, juhendada saarel asuvaid valla töötajaid, hoida korras saarel asuvad valla hooned, tehnosüsteemid, töövahendid ja territoorium ning reageerida hädaolukorras.

Vallal on Piirissaarel mitu palgatöötajat, nende hulgas ka saarevanemaks valitud inimene, kel on mõningad saarevahi ülesanded. Paraku, nagu Laur nentis, peab saarevaht vastama mitmele ametnikele kehtestatud nõudele, näiteks oskama piisaval määral riigikeelt, tundma arvutit ja olema suuteline arvuti abil suhtlema. Praegune saarevahi kohusetäitja nendele nõuetele ei vasta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles