Tartu vald tegi kõigile valla koolidele suusarajad (3)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olgugi, et tänavu on ilmataat lund andnud, tuleb suurematel suusaradadel siiski ka lumekahurit kasutada.
Olgugi, et tänavu on ilmataat lund andnud, tuleb suurematel suusaradadel siiski ka lumekahurit kasutada. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eilseks olid Lähte, Maarja, Tabivere, Laeva ja Kõrveküla kooli juurde tehtud Tartu vallavalitsuse eestvõttel suusarajad. Nende pikkus küünib alates 500 meetrist pooleteise kilomeetrini, olenevalt sellest, kui palju koolil maad anda oli. Lisaks koolide territooriumile saab Tartu vallas suusatada ka Raadi mõisapargi radadel.

Rajameister Jaanus Robi sõnul on Tartu vald ka varem koolide juurde suusaradu teinud, aga haldusreformi järel on koole vallas rohkem. «Oleme teinud ka varem, aga mitte nii suures mahus,» rääkis rajameister. Ta lisas, et kõigi radade valmimiseks kulub kokku poolteist päeva.

Tänu mobiilsele ATV-le saab Robi sõita kiirelt iga kooli juurde, et seal vajaduse korral jälge värskendada.

Et täna oli esimene koolipäev pärast jõuluvaheaega, siis õppeasutused tagasisidet polnud veel andnud. Robi ütles, et Lähte ühisgümnaasiumi juures toimus esmaspäeval juba mitu kehalise kasvatuse tundi. Lisaks on Lähte ja Laeva kooli juures ka uisuplats. 

«Loodetavasti tulevad teised vallad kaasa ja teevad oma koolidele samuti suusarajad. Meie tegime otsa lahti,» lisas Robi. 

«Eelmise aasta investeeringud terviseradadele tõid lisaks uuemale rajatraktorile, kahele lisandunud lumekahurile ja Lähtele rajatud hüdrantidele ka võimsa tööhobuse koos rajaraudadega. Nüüd on Jaanus kõigi valla koolide juurde ja Raadile rajad uue masinaga sisse saanud. Aitäh meistrile ja head libisemist suusasõpradele,» kirjutas Tartu vallavanem Jarno Laur äsja sotsiaalmeedias.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles