Tartu noortevolikogu valimiste eel peetakse arutelukohvikut

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Margus Ansu

16.–18. jaanuaril on Tartu noortel esimest korda võimalik osaleda Tartu linna noortevolikogu valimistel. Valimiste eel, 9. jaanuaril kell 10–12 peetakse raekoja saalis noorte osaluskohvikut, kus 14–20aastased noored saavad kohtuda hulga otsustajatega ja olulistel teemadel sõna sekka öelda.

Osaluskohvikus saab muu hulgas rääkida noorte õigustest, 2024. aasta kultuuripealinnast, Tartust aastal 2040, gümnaasiumite korraldusest, noortesõbralikust linnaruumist, õpilasfirmadest ning sõltuvusainetest. Teemasid aitavad lahata Tartu ülikooli ajakirjandustudengid, ametnikud ja abilinnapead.

Osaluskohvikusse saab registreeruda 8. jaanuarini siin.

Noortevolikogusse kandideerimise avalduste esitamise tähtaeg on 9. jaanuari südaöösel. 15. jaanuaril kell 15–17 toimub raekoja saalis kandidaatide debatt, millest tehakse internetti otseülekanne. 

16.–18. jaanuaril on noortevolikogu valimised ning esimene istung peetakse veebruaris. Noortevolikogu valitakse aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles