ERM ootab konkursile uusi näituseideid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi A-sissekäik.
ERMi A-sissekäik. Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseum (ERM) kuulutas täna välja näituseideede konkursi «Oma näitus 2019», mille võitjal avaneb võimalus luua muuseumi osalussaalis 2020. aastaks oma näitus.

Ideevõistluse läbiv teema on argielu ja selle mitmekülgsed väljendused inimeste igapäevategemistes. Mõtteid saavad esitada nii eraisikud, organisatsioonid kui kodanikuühendused, kes pidevalt muuseumitööd ei tee või näitusi ei kureeri. 

«Konkursi võitjal avaneb harukordne võimalus tutvustada Eesti suurimas muuseumis oma hobi või kogukonda, jagada teadmisi mõnel huvitaval teemal või luua midagi täiesti uut. Teemadering on otsatu, sest argielu alla kuulub ju kõik see, mis meid ümbritseb,» sõnas osalussaali produtsent Kata Maria Saluri.

Tööde esitamise tähtaeg on 15. aprill. Konkursi reeglitele vastavate ettepanekute hulgast valitakse võitja avaliku hääletuse teel. Võitja kuulutatakse välja 8. mail ning võidunäitus avatakse ERMis 2020. aasta veebruaris.

ERM pakub võitjale näituseks 130 ruutmeetrit pinda ja tarvilikke tehnilisi vahendeid. 

Konkursi tingimused ja ideede esitamise keskkonna leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles