Aasta naiskodukaitsja tiitel tuli Tartu ringkonda

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta 2018 kaitseliitlane Arvid Siilak(vasakul) ja aasta naiskodukaitsja Triin Seppet(paremal) koos Kaitseväe juhataja, kaitseministri, Naiskodukaitse esinaise ja Kaitseliidu ülemaga.
Aasta 2018 kaitseliitlane Arvid Siilak(vasakul) ja aasta naiskodukaitsja Triin Seppet(paremal) koos Kaitseväe juhataja, kaitseministri, Naiskodukaitse esinaise ja Kaitseliidu ülemaga. Foto: Kristjan Prii/Kaitseliit

2018. aasta naiskodukaitsjaks valiti Triin Seppet Tartu ringkonnast ja aasta kaitseliitlaseks Arvid Siilak Alutaguse malevast.

Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili ja naiskodukaitse esinaine Airi Tooming andsid täna Rakvere reaalgümnaasiumis võitjatele üle rändauhinnad, milleks on pronksist kaitseliitlase ja naiskodukaitsja kujud.

Aasta naiskodukaitsjat Triin Seppetit on naiskodukaitse Tartu ringkonda iseloomustanud järgmiselt: «Kogu oma liikmeks oldud aja vältel on ta olnud naiskodukaitsja selle kõige paremas ja vägevamas tähenduses. Seppet innustab ja inspireerib kõiki, kellega ta oma naiskodukaitse teel kokku puutub. Ta on olnud aastaid vabatahtlik juht naiskodukaitses ning samas kaitseliidu maleva teavituspealik. Tema panus on olnud maleva kodulehe arendamine ning malevkondade teavituspealike kogukonna loomine. Oma tegevusaastate vältel on ta jõudnud nii haridusmessidele, avalikele PR-üritustele kui ka ülelinnalistele suurüritustele, kus ta ikka ja alati huvilistele särasilmselt ning köitvalt naiskodukaitset tutvustab.»

Aasta kaitseliitlast Arvid Siilakut on kaitseliidu Alutaguse malev iseloomustanud nii: «Legendaarne malevkonna relvur, kes väga pühendunult kontrollib relvade puhtust ja nende korrektset käsitlemist. Lisaks on ta olnud aastaid malevkonna juhatuses, on rühmavanem ning valitud ka Alutaguse maleva esindajatekogu poolt kaitseliidu keskkogu liikmeks. 2017. aastal võttis ta maleva kõige aktiivsema liikmena osa pea kõikidest malevkonna üritustest. Tal on meeletus koguses patriotismi ja kohusetunnet, et endale südamelähedast kaitseliitu edendada ja arendada.»

Parimaid kaitseliitlasi ja naiskodukaitsjaid tulid tervitama ka kaitseminister Jüri Luik ning kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem.

Kaitseminister Jüri Luik ütles oma kõnes, et Eesti kaitsmine on ustavust, ausust ja vaprust nõudev ülesanne ning selle igapäevasel elluviimisel on suurim väärtus vabatahtlikult riigikaitsesse oma tarkust, jõudu ja aega andvad inimesed.

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valiti tänavu üheksandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles