Andre Seppa tuli Soome judomeistriks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil maadleb Andre Seppa (sinises) trennis klubikaaslase Martin Kallavusega.
Pildil maadleb Andre Seppa (sinises) trennis klubikaaslase Martin Kallavusega. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kouvolas 17. korda peetud Soome lahtistel juuniorite ja noorte meistrivõistlustel oli ligemale 700  osalejat 7 riigist. Tooniandjaks olid Venemaa judokad, keda oli osalejatest ligi kolmandik.

Järjekordse toreda turniirivõidu sai Andre Seppa (Tartu DO) ja seda 26 võistleja hulgas U-20 kehakaalus -73 kg. Loosi tahtel esimeses ringis vaba olnud Andre alistas kõigepealt Teymur Teymurovi Peterburist ja seejärel soomlase Otto Simula.

Väljapääsuks finaali sai ta jagu Viipuri esindajast Ivan Chipigost. Kullakohtumises tuli vastaseks seni kõik kohtumised edukalt lõpetanud piiterlane Evgeni Anishcenko. Kohtumine võrdsete vastaste vahel läks lisaajale ja seal pani ilusa heitega Andre oma paremuse maksma. Lisaks anti korraldajate poolt ka eriauhind parima tehnika eest. Järgnenud esmakordne dopingkontroll kestis aga 4 tundi ja lõppes alles kell 2 öösel.

Andre on sel aastal kaks korda tulnud medalile omavanuste MK-etappidel ,saanud seal veel ka viiendaid ja seitsmendaid kohti ning võitnud Läti, Leedu, Soome ja Eesti meistritiitli

Kuni 17-aastaste klassi kehakaalus -81 kg oli võidukas Mattis Kuusik.Ka temal tuli selleks alistada kolm venelast ja üks soomlane. Igati tubli ja enesekindlust lisav võistlus Mattiaselt.

Tartu judofännid ootasid medaleid ka kehakaalus -66 kg, kuid paraku said Do poisid omavahel kokku pronksikohtumises ja seal anti kohtunike häältega paremus Tevol Tammel. Ants Tiido sai V koha.

Eeloleval laupäeval on võimalus jälle Tartus A.Le Coq Spordimajas judot näha .Do läheb kaitsma karikavõistluste esikohta ja  Andre Seppa on arvatud esimesse võistkonda koos Künter Rothbergi ja Martin Padariga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles