Tudengeist maadlejad võtsid Tartus mõõtu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistemaadlus. Gerlin Järvela ja Getter Niilo.
Naistemaadlus. Gerlin Järvela ja Getter Niilo. Foto: Maria Kilk

Laupäeval 26.novembril kogunesid Eesti Maaülikooli spordihoonesse kõrgkoolides õppivad maadlejad. Peeti 2011. aasta Eesti üliõpilaste meistrivõistlused kreeka-rooma ja naistemaadluses.

Oma eelmisel aastal võidetud meistritiitlit kaitses Magnus Piirits (Tartu Ülikool), kes oli võidukas kuni 66kg meeste seas ka tänavu. Ei tea kas põhjus on raskes tudengipõlves, aga eelmisel aastal võistles ja võidutses noormees kaheksa kilogrammi raskemas kategoorias.

Tartu maadlejatest võib välja tuua veel samas kaalus võistelnud Kaupo Küti (TÜ), kes võitis hõbemedali.  -74kg seas sai teise koha Siim Abner (TÜ) ning kolmanda koha Eesti Maaülikooli tudeng Uku Vigel.
Teise koha võitles välja -120kg meestest Tauno Hausenberg (TÜ). Tartlastest said pronksised medalid kaela Vahur Steinberg(TÜ), kes võistles -84kg ning Kaarel Maaten (EMÜ) kuni 120kg meeste seas.

Naistemaadluses olid võidukad Eesti Maaülikooli tudengid. -63kg naiste seas oli oma tiitlit kaitsma tulnud Kaisa Muutra (EMÜ), kellel see edukalt ka õnnestus. +63kg naistest sai esikoha Gerlin Järvela (EMÜ). Olga Koroleva (TÜ) oli -63kg naistest teine ning +63kg sai teise koha EMÜ tudeng Getter Niilo.

Mainekas ning kauaaegne TÜ maadlustreener Enn Tõnisson sõnas võistluste lõppedes, et kuigi tegemist on üliõpilastega, siis võistluste tase oli tugev. Samuti pidas Tõnisson positiivseks naismaadlejate suuremat osavõttu, kuna võrreldes eelmise aastaga oli naisi kohale tulnud täpselt kaks korda enam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles