Tartu kutsehariduskeskuse talvine vastuvõtt on avatud veel kaks nädalat

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsehariduskeskuses saab näiteks kondiitriks õppida.
Kutsehariduskeskuses saab näiteks kondiitriks õppida. Foto: Sille Annuk

Kutsehariduskeskuse talvine sisseastumine on avatud 18. jaanuarini. Talvistele alustajatele on valikus 20 eriala. Õppida saab näiteks rätsepaks, kosmeetikuks, majutuskorraldajaks, giidiks, kondiitriks, kelneriks, plaatijaks, CNC-pingi operaatoriks, keevitajaks ning mitmel metallitöö erialal.

Juba erialast tööd tegevad ning enesetäiendusest huvitatud inimesi ootame samuti kooli. Näiteks saab end täiendada autodiagnostika ja autokeretehnika vallas, spetsialiseeruda rätsep-stilisti või toitlustuskorralduse erialal. Töökohapõhises õppes on aga avatud mehhatroonika ja sisetööde elektriku erialad.

Enamik õpingutest toimuvad sessioon- või töökohapõhises õppes, mis tähendab õppijale suuremat paindlikkust ning võimalust töö kõrvalt õppida. Karjäärinõustaja Helen Johansoni sõnul on täiskasvanud õppijate arv tõusuteel ning uute oskuste omandamine või enesetäiendamine kasvav.

«Kui on huvi õppida, siis võib alati karjäärinõustaja poole pöörduda, et erialade ja õppevormide vahel parim valik teha,» ütles Johanson. «Lisaks saavad täiskasvanud varasemaid õpinguid ja töökogemust üle kanda.»

Praeguseks on kutsehariduskeskusesse laekunud peaaegu sadakond sooviavaldust. Populaarseim on kosmeetiku eriala, kuhu on juba praegu rohkem soovijaid kui õppekohti. Teistest enam on huvi ka rätsep-stilisti, plaatija ja mootorsõidukidiagnostiku erialade vastu. «Aega oma valikuid teha ja dokumente tuua on kuni 18. jaanuarini,» kinnitas Johanson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles