Puhkepäevadel haigestunud koormavad kiirabi ja EMOt (2)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralise meditsiini osakonna arst Kuido Nõmm sõnas, et kerge nohu ja köha korral peaks inimene end kodus ravima, mitte koormama kiirabi ja EMOt.
Erakorralise meditsiini osakonna arst Kuido Nõmm sõnas, et kerge nohu ja köha korral peaks inimene end kodus ravima, mitte koormama kiirabi ja EMOt. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna (EMO) arst Kuido Nõmm tegi 2. jaanuaril sotsiaalmeediasse postituse, kus räägib tõsiasjast, et EMOsse ning kiirabisse pöördutakse paljuski selleks, et haigus töövõimetuslehe jaoks fikseerida.

«Kahjuks on tõusvas trendis uus kiirabi kuritarvitajate grupp – need, kes kutsuvad kiirabi nädalavahetusel või pühade ajal selleks, et fikseerida oma haigus dokumentaalselt ja saada tööpäeval perearstilt töövõimetusleht,» ütles Nõmm postituses.

Haigekassa koduleht annab teada, et nädalavahetusel perearst haiguslehte alustada ei saa, sest perearst siis ei tööta. Küll saab ta väljastada nädalavahetuse päevaga algava töövõimetuslehe, juhul kui patsient on pöördunud näiteks haigla valvetuppa või kutsunud kiirabi ja talle on antud sellekohane tõend.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles