Tartu vabadusvõitlejad said Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeval uue lipu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese naela lõi lipuvardasse Arkadius Veersalu.
Esimese naela lõi lipuvardasse Arkadius Veersalu. Foto: Margus Ansu

Eilsel Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeval langetati kõikjal Eestis pea ning mälestati neid mehi ja naisi, kes saja aasta eest haarasid relvad ning võitlesid välja meie oma riigi.

Tartus asetati hommikul pärjad Vabadussõja monumendi juurde ning pärastlõunal kogunesid kaitseliidu, noorkotkaste ja kodutütarde organisatsiooni ning vabadusvõitlejate ühingu liikmed Pauluse kiriku krüpti, kus peeti palvus ja õnnistati sisse Tartu vabadusvõitlejate ühenduse uus lipp. Esimese naela lõi lipuvardasse 1. jaanuaril 86. sünnipäeva tähistanud Arkadius Veersalu (suurel pildil paremal), vabadusvõitleja ja teise maailmasõja kaitselahingutes võidelnu.

«Väljendagu see lipp kõike väärtuslikku, mida ühenduse liikmed tahavad edendada. Ühendagu see lipp ühingu liikmeid nüüd ja tulevastel aegadel, et saada jõudu oma püüdlustes ning teenida julgesti Issandat ja oma kodumaad,» ütles lipu sisse õnnistanud Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles