Karlova majad tutvustavad möödujaile vanu aegu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Ruus (vasakult), Gerta Reinhold, Aune Valk ja Raivo Valk kinnitasid Kitzbergi 1 majale kultuuriloolise tahvli.
Tuuli Ruus (vasakult), Gerta Reinhold, Aune Valk ja Raivo Valk kinnitasid Kitzbergi 1 majale kultuuriloolise tahvli. Foto: Raimu Hanson

Karlova oma maheda ja muheda tänavapildi ja eluoluga on olnud kirjarahva hulgas hinnas üsna selle linnajao algusest saati, juba enne liitmist Tartu linnaga aastal 1916. Karlova selts alustas enne jõulupühi ja jätkab alanud aastal majadele asjakohaste tekstirohkete siltide kinnitamist, esimene neist tähistab kunagist August Kitzbergi elukohta.

Kokkulepitud ajal saabusid Aune ja Raivo Valk ning Tuuli Ruus kahekorruselise maja juurde kunagisele Kevade tänavale, praeguse aadressiga Kitzbergi 1. Paraadna kõrval on kirjaniku kohta kivist tahvel tema metallbareljeefiga. Koos majaomanik Gerta Reinholdiga otsisid nad uuele sildile kohta. Vahest panna see vana tähistuse lähedusse, hoone esikülje ukse kõrvale?

Linnavõimudega on Karlova selts nõu pidanud. «Linn ütles lõpuks, et me võime teha nii, nagu majaomanikud ütlevad, aga soovitus oli, et paneme maja külje peale,» ütles Aune Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles