Läinud aasta esimene pool värvis liiklusstatistika tumedaks

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu oli üks raskeimaid avariisid Valga–Tartu maanteel Nõo lähistel. Volkswageni ja reka laupkokkupõrkes hukkus 19-aastane noormees.
Mullu oli üks raskeimaid avariisid Valga–Tartu maanteel Nõo lähistel. Volkswageni ja reka laupkokkupõrkes hukkus 19-aastane noormees. Foto: Margus Ansu

Juba mullu juulis oli selge, et Tartumaal ja Jõgevamaal kujuneb aasta raskete liiklusõnnetuste poolest tumedaks. Aasta teine pool osutus esimesega võrreldes küll palju positiivsemaks, kuid see ei muuda tõsiasja, et kokku oli hukkunuid tähistav koondarv pea poole suurem kui aasta varem.

Kui 2017. aastal hukkus Tartu- ja Jõgevamaal kokku liiklusavariides kaheksa inimest, siis eelmisel aastal nõudsid õnnetused samas piirkonnas tervelt 14 inimelu. 2015 aastal hukkus kahes maakonnas kaksteist ning 2016. aastal kaheksa inimest. 2018. aastal kaotas Eesti liikluses elu 67 inimest, 2017. aastal suri liiklusõnnetuse tagajärjel 48 inimest.

Tartu patrulltalituse juht Alvar Pähkel ütles, et liikluse üldpilt jäi võrreldes varasemate aastatega suures plaanis samaks. Liiklusõnnetusi oli küll vähem, aga kasvas just inimohvritega avariide hulk. «Möödunud aasta raskete avariide ühisosa on see, et need kõik juhtusid asulavälisel teel, kus sõidukiirus on suurem ning seetõttu ka tagajärjed raskemad,» märkis Pähkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles