Näitus «Randevuu. Kohtumispaik Tartu» lahkub fotorännakuga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamuuseumi näitus viib külastaja Teise maailmasõja eelsesse Tartusse.
Linnamuuseumi näitus viib külastaja Teise maailmasõja eelsesse Tartusse. Foto: Uku Peterson

Tartu linnamuuseumi ajutine näitus lõppeb fotorännakuga EW-aegsesse Tartusse koos Enriko Talvistu ja näituse kuraatoritega. 

4. jaanuaril kell 17 kutsub Tartu linnamuuseum näituse «Randevuu. Kohtumispaik Tartu» publikuprogrammi viimasele üritusele. Esmalt toimub kuraatoriekskursioon, mida juhivad näituse kuraatorid Kristi Musteikis ja Silver Kaldma.

Seejärel tutvustab kunstiajaloolane Enriko Talvitus suurel ekraanil huvitavamaid fotosid 1920–30ndate aastate Tartust. Kuuleme ja näeme, millised põnevad asutused Tartus tegutsesid, mis oli toona linnajagude omapära ja kus rahvas vaba aega armastas veetmas käia.

Näitus «Randevuu. Kohtumispaik Tartu» heidab pilgu noore vabariigi tärkamise ja arenemise aega, jutustades loo 1920. ja 1930. aastate Tartust. Läbivad teemad on kohtumised, toonased kombed ja paigad, armastus ja õnn.

Väljapanekus figureerivad Tartu kultuuri- ja majanduselu mõjutanud isikud, näiteks Tuglased, Betti Alver ja Heiti Talvik, Karin Luts, Konstantin Jaik, Holger Segerlin, Evald Rooma jt.Tegemist on lavastuslikku laadi näitusega, mille narratiivi aitab esile tuua kuuldemänguline komponent. Tartu linnamuuseum tegi näituse jaoks koostööd Tartu Uue Teatriga.

Näitus on osutunud menukaks nii kohalike elanike kui ka kaugemalt tulnud huviliste seas ning on Tartu linnamuuseumis avatud kuni 6. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles