Jõgevamaal müüakse ajaloolist Torma postijaama elumajana

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgevamaal müüakse Torma postijaama, mille peahoone ehitati 1832. aastal.
Jõgevamaal müüakse Torma postijaama, mille peahoone ehitati 1832. aastal. Foto: KV.EE

Kinnisvaraportaali Kv vahendusel müüakse Jõgevamaal Saare vallas Jaama külas asuvat Torma postijaama, mille peahoone on tunnistatud riiklikuks kultuurimälestiseks.

Kuulutuses on kirjas, et Torma postijaam rajati 1712. aastal ning tegemist oli ühega seitsmest Tartu kreisi piires olevatest postijaamadest, ning asus see Peterburi ja  Lääne-Euroopa ühedusteel.

Torma postijaama peahoone valmis 1832. aastal. Peahoone taga on säilinud maakivist sillutisega siseõu. Torma postijaamas on peatunud mitmed Venemaa valitsejad: Katariina II, Paul I, Aleksander I, Nikolai I. 

Hoones on üle kümne ruumi, mille üldpind on 389 ruutmeetrit. Neist kuus on kasutuses eluruumidena, mille pind on ligi 90 ruutmeetrit. Peamajas on tubade laed 4,1 meetri kõrgused. Eluruumide osas on säilinud vana kahhelahi, mis kütab kahte magamistuba. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles