Politsei kutsuti aastavahetusel nii lauamängust tekkinud tüli lahendama kui purjus alaealisi kantseldama

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipatrull aastavahetusel korda hoidmas.
Politseipatrull aastavahetusel korda hoidmas. Foto: Madis Sinivee

Lõuna prefektuurile möödus aastavahetus suures plaanis nagu iga teine nädalavahetus. Politseikapten Ottomar Virk ütles, et inimesed oskavad üha enam pidutseda selliselt, et õhtu lõppeks kõigile hästi. Küll aga vürtsitas Lõuna prefektuuri korrakaitsjate õhtut kurioosne lugu. 

Nimelt kutsus üks kodanik enda naabritele politsei, kuna kuulis valjuhäälset tülitsemist. Politseinikud selgitasid välja, et mehe ja naise vahel tekkis tüli lauamängu tõttu. Virk ütles, et õnneks sai probleem lahendatud ning kedagi polnud vaja jaoskonda kaasa viia. Mis lauamänguga tegemist oli, seda Virk täpsustada ei osanud. 

Politseikapten Ottomar Virk.
Politseikapten Ottomar Virk. Foto: Sille Annuk

«Aastavahetusel oli hulk selliseid väljakutseid, mida kipub olema iga nädalavahetus,» märkis Virk. Näiteks viidi 21 inimest kainenema. Peale selle oli hulk väljakutseid alkoholist jõudu saanud tülide tõttu. «Tegutsesime nii lähisuhtes kui tänaval tekkinud konfliktide lahendamisega,» ütles ta. 

Kui enne aastavahetust polnud politseinikel väga palju väljakutseid, siis 1. jaanuari varahommikul kella kahest neljani oli patrullidel lausa järjekord taga. Näiteks andis politseinikele tööd Tartu maakonnas toimunud pidu, millest võtsid osa purjus alaealised. Politseinikud andsid 18 purjus noort vanematele üle. 

Kuigi väljakutseid polnud erinevalt mõnest nädalavahetusest rohkem, oli linnas üksjagu väga purjus inimesi üksinda kõndimas. «Politseinikud hoidsid ära üsna mitu olukorda, kus inimene oleks võinud hange või Emajõkke kukkuda ja sinna jäädagi,» rääkis Virk. Ta rõhutas, et pidudel tuleb ka sõpradel silm peal hoida. «Ainuüksi mullusest aastast on meil mõned kurvad lood, kus purjus sõber kaob peolt ja ei jõuagi enam elusalt koju,» sõnas ta.

Siiski tõdes Virk, et vana aasta saadeti vastavalt Eesti sajandale sünnipäevale väärikalt ära. «Tundub, et inimesed oskavad üha enam mõistlikult pidutseda ja see teeb ainult rõõmu,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles