Kunstimaja aastanäitust täiendab väljapanek Promenaadiviies

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kujundaja Martti Ruus on hoolimata seinapinna vähesusest suutnud kultuuriklubisse Promenaadiviis ära mahutada 50 teost.
Näituse kujundaja Martti Ruus on hoolimata seinapinna vähesusest suutnud kultuuriklubisse Promenaadiviis ära mahutada 50 teost. Foto: Ain Protsin

Kultuuriklubi Promenaadiviis tavapärane aastanäitus «Promenäär» on dialoogis kunstimaja aastalõpunäitusega ning pakub laia ja mitmekülgse ülevaate Tartu kunstielust.

Kultuuriklubis on juba üle saja liikme, nende seas on kunstnikke, akadeemikuid, kirjanikke ja kunstiteadlasi. Väljapanekus on 32 kunstniku tööd, kokku 50 teost, mille näituse kujundaja Martti Ruus on hoolimata seinapinna vähesusest suutnud edukalt ära mahutada üksteise kõrvale ja kohale. Silme ette kangastuvad omaaegsed Pallase väljapanekud, kus töid oli sageli rohkem kui tühja seina.

Nüüdseks juba kunstiklassikute staatusesse jõudnutest on praegu Promenaadiviies esindatud näiteks Peeter Allik, Ilmar Kruusamäe, Imat Suumann ja Enn Tegova. Noorema põlvkonna kunstnikest näiteks Mirjam Hinn ja Regina Mareta-Soonsein, kes mõlemad on varem edukalt osalenud ka Tartu noore kunstniku oksjonil ja kunstipildis tunnustust pälvinud. Promenaadiviie nüüdsel aastanäitusel figureerib esimest korda kümme kunstnikku: Kati Seeme, Jaan Malin, Markus Kasemaa, Heiki Leis, Jan Tammik, Üllar Varik, Mirjam Hinn, Jaanika Verlin, Margus Meinart ja Anneli Anderson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles