Liia Hänni uusaastasoov: meil ei ole vaja hirme, meil ei ole vaja viha (19)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astrofüüsikust ekspoliitikul Liia Hännil jääb seljataha kirev ja tähtis aasta: koos mõttekaaslasest abikaasa Uku Hänniga tähistas ta tänavu kuldpulma ja koos Eesti rahvaga Eesti Vabariigi 100. aastapäeva.
Astrofüüsikust ekspoliitikul Liia Hännil jääb seljataha kirev ja tähtis aasta: koos mõttekaaslasest abikaasa Uku Hänniga tähistas ta tänavu kuldpulma ja koos Eesti rahvaga Eesti Vabariigi 100. aastapäeva. Foto: Margus Ansu

Viimasel ajal teeb mind eriti murelikuks ühiskonnas kasvanud ebakindlus ja hirm Eesti tuleviku pärast, märkis astrofüüsik ja ekspoliitik Liia Hänni aastalõpuintervjuus. Sellest annavad märku viimaste kuude poliitilised arengud. Sisepoliitilised pinged on ülemäära kasvanud, üksteise süüdistamiseks ja sildistamiseks kasutatakse väga inetuid sõnu. «Kui nüüd näen, et me ei suuda üksteist enam rahulikult ära kuulata, siis see on minu jaoks ehmatav,» lisas ta. «See on halvim, mis ühe rahvaga võib juhtuda. Sellist olukorda Eesti vaenlased armastavadki, nii ei tohiks jätkata.»

Eesti taasiseseisvumisele kaasa aidanud inimesena läheb Liia Hännile meie vaba riigi käekäik väga korda. Paraku ei keskendu poliitiline debatt tema sõnul enam olulisele, erakondlik võimuvõitlus on saanud omaette eesmärgiks. «Kui erakond rajab oma populaarsuse aga valele ja hirmutamisele, siis tuleb meil arvestada sellega, et ka võimul püsimiseks läheb sama meetod käiku,» ütles Liia Hänni, kelle uusaastasoov on, et meile kõigil jätkuks kainet mõistust ja arukust kevadel valimiskasti juures õige valiku tegemiseks, mis annab rahvale tagasi eneseusu ja -kindluse.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles