Üks neljast ükssarvikust: Playtech on oma sektoris kõige laiema haardega ettevõte maailmas

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Lasn on Play­techi Eesti üksust juhtinud alates 2015.aastast.
Ivo Lasn on Play­techi Eesti üksust juhtinud alates 2015.aastast. Foto: Kristjan Teedema

Väikesest Tartust välja kasvanud Eesti suurima tarkvaraarendusettevõtte Playtech haare ulatub 26 riiki üle maailma. Ettevõtte esindused asuvad maailmas 19 paigas, selle tarkvara jookseb 70 saidil ning 25 000 virtuaalsel rakendusserveril. Ühes Playtechi süsteemis on keskmiselt korraga 200 000 sisse logitud kasutajat ning seal tehakse tipphetkel miljon toimingut minutis. Playtechi platvormil mängitakse 15 miljardit mängu kuus. Need arvud avaldavad muljet.

Playtech on üks Eesti ükssarvikutest ehk IT-firmadest, mis investorite silmis väärt üle miljardi dollari. Sellesse auväärsesse seltskonda kuuluvad veel Skype, Transferwise ning kõige hiljutisem hiiglane Taxify.

Playtechi põhitegevusala on mängutööstus: ta loob mänge, tarkvaralahendusi, pakub tehnilist platvormi ja tuge maailma juhtivatele mänguoperaatoritele. «Pole ühtegi teist nii laia portfoolioga ettevõtet, kelle puhul saaksime öelda, et tema on meie otsene konkurent,» ütles 2015. aastast Playtech Eesti juhina töötav Ivo Lasn. «Erinevatel tegutsemisaladel on oma konkurendid, kuid meie oleme igas sektoris väga tugevad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles