Torm Metall jõudis kümne aastaga kümne miljoni eurose käibeni

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Metalli juhatuse liige Tanel Soosaar näitas masinat, mis puhastab detailidelt teravad lõikeservad.
Torm Metalli juhatuse liige Tanel Soosaar näitas masinat, mis puhastab detailidelt teravad lõikeservad. Foto: Margus Ansu

Tartus Sepa tänaval tegutsev metallitööstus Torm Metall alustas tööd kümme aastat tagasi. Toona toimetasid Torm Metalli töömehed sajaruutmeetrisel tootmispinnal ning põhilise tootena valmisid kümblustünnide ahjud. Nüüdseks on Torm Metalli tootmine hõivanud julgelt üle poole Sepa 15 asuvast tootmishoonest ning laienenud ka põhitootmishoone kõrval asuvatesse hoonetesse. «Kokku on praegu meie kasutuses ligi 6800 ruutmeetrit pinda,» sõnas ettevõtte juhatuse liige Oskar Kilk.

Firma kasvu ilmestab muu hulgas asjaolu, et kolm aastat tagasi töötas Torm Metallis 35 inimest ning käive oli veidi üle kahe miljoni euro. Praegu on palgal ligi 120 inimest ning käive küünib aasta lõpus juba kümne miljoni euroni. Nii on igati asjakohane, et just Torm Metall tunnistati sel aastal Tartu kiireima kasvuga suurettevõtte tiitli vääriliseks.

Torm Metalli juhatuse liige Oskar Kilk
Torm Metalli juhatuse liige Oskar Kilk Foto: Margus Ansu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles