Toidulisand ei ravi, kuid toetab südame tööd

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BioCC teadur Kerly Saarna paneb piimhappebakterid kasvama enda kõrval asuvates seadmetes, mida kutsutakse fermenteriteks.
BioCC teadur Kerly Saarna paneb piimhappebakterid kasvama enda kõrval asuvates seadmetes, mida kutsutakse fermenteriteks. Foto: Margus Ansu

Tartu teaduspargis tegutseb juba 13 aastat teadus-arenduskeskus OÜ​ BioCC, mis töötab välja tervisele kasulikke piimhappebaktereid ehk probiootikume sisaldavaid funktsionaalseid toite ja toidulisandeid. Kuraditosina aasta jooksul on BioCC teadlased koostöös Tartu ülikooli asjatundjatega jõudnud nii kaugele, et kaks BioCC laborites valmistatud toidulisandit on nüüdseks Eesti apteekides käsimüügis ning lähikuudel lisanduvad neile veel kahte eri liiki piimhappebaktereid sisaldavad toidulisandid.

Praegu võib apteekidest ja BioCC koduleheküljelt leida toidulisandite sarja Südamesõber tooted, mis sisaldavad BioCC uuritud ja BioCC-le kuuluvaid patenteeritud piimhappebaktereid Lactobacillus plantarum Tensia ja Inducia.

Lisaks südame töö toetamisele suurendavad need tooted ka kasulike piimhappebakterite hulka inimorganismis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles