Tulevased mehhatroonikud näevad õlletehases, mida nad päriselt oskama peavad

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsehariduskeskuse mehhatroonika eriala õpilased panid õlletehases oma kätega kokku eksperimentaalliini. Juhendaja Jevgeni Kuznetsov (punase särgiga) jäi poiste tööga väga rahule.
Kutsehariduskeskuse mehhatroonika eriala õpilased panid õlletehases oma kätega kokku eksperimentaalliini. Juhendaja Jevgeni Kuznetsov (punase särgiga) jäi poiste tööga väga rahule. Foto: Kristjan Teedema

Poisid on tublid, väga hästi said hakkama, kiitis A. Le Coqi õlletehase vanemautomaatik Jevgeni Kuznetsov tehase töökojas, kui sinised veepudelid mööda väikest liini korrapärases rivis oma lõpp-punkti jõudsid. Selle eksperimentaalliini olid oma kätega kokku pannud tosinkond Tartu kutsehariduskeskuse (TKHK) mehhatroonika eriala õpilast, kel lõpusirgele jõudmas tehases korraldatav õppemoodul. Just A. Le Coqi valis TKHK oma tänavuseks parimaks koostööpartneriks.

Lisaks liini valmistamisele pidid noormehed ise kirjutama ka arvutiprogrammi, mis liini tööprotsessid kontrolli all hoiaks. «Nende ülesanne oli probleem lahendada ning mina sekkusin nii vähe kui võimalik. Mida rohkem nad ise teha saavad, seda kasulikum on. Tegelikult ongi see kogu asja tuum. Kui mina lihtsalt räägiks, poleks sellest mingit kasu,» tõdes Kuznetsov.

A. Le Coq on üks väheseid ettevõtteid Tartus, kus TKHK-l käib kohapeal praktikale lisaks reaalne õppetöö. Teisisõnu näevad õppurid tööstus- ja tootmismehhatroonika seadmete paigalduse ja hoolduse mooduli käigus ära, millisel moel toimib reaalselt üks suur tootmisüksus ning milliste probleemidega tuleb seal silmitsi seista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles