Etenduse vaataja satub surnud mehe majja

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laua ümber on Rolf (vasakult, Danel Ülper), pastor Roth (Henry Griin) ja Toto (Merilyn Elge), kes ootavad järjekordset vaatajat. Foto on toimetatud mustvalgeks, sest lavastuse «Hingede öö» kunstnike arvates toetavad mustvalged fotod ja videod, mille nad on ise teinud, lavastuse unenäolist maailma.
Laua ümber on Rolf (vasakult, Danel Ülper), pastor Roth (Henry Griin) ja Toto (Merilyn Elge), kes ootavad järjekordset vaatajat. Foto on toimetatud mustvalgeks, sest lavastuse «Hingede öö» kunstnike arvates toetavad mustvalged fotod ja videod, mille nad on ise teinud, lavastuse unenäolist maailma. Foto: Sille Annuk

Mis on teater? Tühi ruum, mis on nimetatud lavaks ja milles on vähemalt kaks inimest: üks läheb läbi selle tühja ruumi ja teine vaatab teda. Nii on määratlenud teatrit inglise lavastaja Peter Brook. Tavaliselt on vaatajaid rohkem kui üks, sest etendus ühele on priiskamine. Toomel esietendub täna «Hingede öö», mis aga just ongi tehtud ühele vaatajale.

Lavastus on valminud labürintteatriühenduse G9, Tartu Uue Teatri ja Tartu ülikooli muuseumi ühise tööna, trupis on ka teatri Must Kast näitlejaid. Tegijate määratlusel on tulemuseks ruumirännak ühele isikule Karl Ristikivi romaani ainetel TÜ muuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles