Lõuna-Eesti päästjatel jõuludel tööd jagub

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pliidi ette jäetud puud süttisid ja põhjustasid Nõos tulekahju.
Pliidi ette jäetud puud süttisid ja põhjustasid Nõos tulekahju. Foto: Lõuna päästekeskus

Pühapäeval kella 19.58 ajal süütas Tartus Väike-Turu tänaval korteri vannitoas pesumasinale põlema jäetud küünal rätikud. Õnneks oli kõrval veega täidetud vann, kuhu elanikust naine põlevad rätikud visata sai ja nii põlengu kustutas. 

Päästjad hoiatavad, et küünlad tuleb ohutuse tagamiseks alati panna eemale süttivatest asjadest. Küünalt ei tohi jätta põlema järelevalveta. Päästjad külastavad pühade perioodil ka üksikuid vanemaealisi inimesi, et anda neile nõu, kuidas pühade ajal kodus paremini tuleohutust tagada.

Vajadusel paigaldatakse memmele-taadile kingituseks uus suitsuandur või vahetatakse seadme patarei. Otepääl aitasid päästjad ohutusejutu kõrval ka õue lumest puhastada ja küttepuud turvaliselt tuppa viia.

Otepää päästjad aitasid memmel ja taadil küttepuud tuppa.
Otepää päästjad aitasid memmel ja taadil küttepuud tuppa. Foto: Lõuna päästekeskus

Eile, jõululaupäeval kell 12.31 teatati, et Nõo vallas Nõgiaru külas on kortermajas kuulda suitsuanduri häiret. Kohale saabunud päästjad leidsid korteri, kus pliit-kamina ees ja all põlesid sinna pandud puud. Algjärgus tulekahju kustutati käsikustutiga. Kohale tõtanud korteriomanikule selgitati, et kütteseadmeid ei tohi jätta järelevalveta küdema ning nende ümbrusesse, eriti koldesuu ette, põlevmaterjali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles