Anne kanali uisurada sai valmis

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanalil saab nüüd uisutada 10 meetri laiusel jäärajal
Anne kanalil saab nüüd uisutada 10 meetri laiusel jäärajal Foto: Riho Kollist

Eile hommikuks valmis Sõpruse sillast linna poole jääval Anne kanali jääl 1,2 kilomeetri pikkune ja kümne meetri laiune uisurada. Uisuraja lükkas lumesahaga sisse Sõmerpalu motoklubi liige ja motospordi ürituste korraldaja Riho Kollist, kes plaanib samas kohas korraldada 9. veebruaril ka Eesti meistivõistlused mootorrataste jääraja sõidus.

Tartu Postimees kirjutas 16. detsembril, et Tartu linnavalitsuse sporditeenistus otsustas tänavu esimest korda terve linnapoolse Anne kanali kalameestele sulgeda ning rajada sinna hiiglasliku uisuväljaku. See aga ei meeldinud kalastajatele sugugi, kuna nad on harjunud seal igal talvel kalal käima.

Pärast Postimehe loo ilmumist võttis linn seisukoha, et Anne kanalile peavad mahtuma nii kalastajad kui motosportlased ning nimetatud ala tuleks jagada pooleks. Ka sellest kirjutas Postimees 19. detsembril. Nüüd on rada valmis, kuid see hõlmab suurema maaala kui viimati kavas oli. «Üks kolmandik jäi kalastajatele, kaks kolmandikku on uisuraja all. Usun, et kalamehed jäävad nüüd rahule,» arvas Kollist.

Töö tellis Kollistilt tema enda sõnul lepingu alusel Tartu linnavalitsus. Lisaks Anne kanalile on veidi kitsam ja nelisada meetrit pikk uisurada avatud ka Supilinna tiigil ning seda on võimalik kasutada samuti nii päeval kui õhtul.

Uisuraja ulatus Anne kanalil
Uisuraja ulatus Anne kanalil Foto: Riho Kollist
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles