Raske kaelavigastuse saanud Rasmus loodab abile

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuse läbi teinud Rasmus vajab abi pikaajaliseks taastusraviks
Õnnetuse läbi teinud Rasmus vajab abi pikaajaliseks taastusraviks Foto: Erakogu

Tartus tegutsev Väekate Sündmuste agentuur aitab koguda raha 15-aastase Rasmuse toetuseks. Elurõõmsa ja tegusa Rasmusega juhtus sel suvel traagiline õnnetus. Sõpradega rannas palli mängides libises ta Türi tehisjärve sillalt õnnetult pea ees vette.

Paraku oli vesi selles kohas vaid pool meetrit sügav ning Rasmus lõi pea vastu järve põhja ära nii õnnetult, et sai raske kaelavigastuse. Sõber aitas Rasmuse kaldale. Ta oli küll teadvusel, kuid ei tundnud oma käsi ja jalgu ning tal oli raske hingata.

Õnnetuse tagajärjel on Rasmuse kolmas ja neljas kaelalüli vigastatud ning ta on kaelast allapoole halvatud. Rasmus ei saa iseseisvalt hingata ega ka ennast liigutada. Ta on täielikult sõltuv hingamisaparaadist, ööpäev läbi lähedaste kohalolekust ja abist, kuna hingamisaparaadi filtreid ja tarvikuid on vaja pidevalt vahetada. Selleks, et Rasmus saaks jälle ise hingama hakata ja vigastustest võimalikult kiiresti taastuks, vajab ta lisaks meditsiinilisele ja lähedaste abile ka füsio- ja tegevusteraapiat.

«Üks mu sõbranna juhtis Rasmuse probleemile tähelepanu. Otsustasime appi tulla ja tegime oma organisatsiooni Facebooki konto alt ürituse, et palve jõuaks rohkemate inimesteni,» ütles Väekate Sündmuste agentuuri eestvedaja Margit Foht.

Hetkel viibib Rasmus Haapsalu taastusravikeskuses, kus terapeudid ja lähedased annavad endast parima, et teda aidata. Rasmus on täis lootust ja tahet raviga edasi minna. Arvestades vigastuse raskust, on aga paranemistee pikk.

Paraku on haigekassa poolt hüvitatav taastusraviaeg piiratud ning Rasmuse aitamiseks tuleb edaspidi perel endal kanda kulud. Vähemalt seni, kuni poiss saab ise hingama hakata, peab keegi lähedastest kogu aeg tema juures viibima ega saa raha teenimiseks tööl käia. Raskesse olukorda sattunud perekond palub abi Rasmuse ravi toetuseks.

Rasmuse lugu saab pikemalt lugeda siit

Rasmuse toetamiseks on võimalik teha ülekanne:

Rasmus Juhanson, konto nr EE552200221024367692 või

Rasmuse isa Toomas Juhanson, konto nr EE 392200221069913263 (konto, mis on loodud spetsiaalselt Rasmuse taastusraviks)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles