Jõuluvana käis verekeskuses doonoriks

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval külastas Tartu ülikooli kliinikumi verekeskust jõuluvana. Jõulumees oli verd andes erakordselt jutukas, viskas villast nalja ning tegi keskuse töötajatel ja doonoritel tuju heaks.

«Vaat kus kõik on ärevil, loodavad jõulukinki saada,» lõõpis jõuluvana. Vereandmisele veidi hilinenud jõulutaat tunnistas, et autoga on sellises kõrges vanuses juba pisut raske sõita, kuna «kogu sektor» on piiratud – see tähendab, et habe ja juuksed segavad vaatevälja.

Nagu igal külastajal, tuli ka jõulutaadil algatuseks täita doonoriankeet, mis on kohustuslik kõigile vereloovutajatele.

«Suguhaigusi ei ole, väljaspool Euroopat viimasel ajal reisinud pole, seletamatut kõhnumist ja juhuslikke seksuaalpartnereid pole olnud, uimasteid tarbinud pole,» loetles jõulumees. Jõulutaat jagas verekeskuse töötajatele kingitusi, mõned kohalviibijad tegid koos jõulumehega ka selfisid.

Jõulumehel mõõdeti hemoglobiini taset ja teostati ka tema rutiinne meditsiiniline läbivaatus.

Jõulutaat rääkis veel, et pühade ajal on tal käed-jalad tööd täis. Eile näiteks käis ta läbi mängutarkvarafirma Playtech maja kõik osakonnad. «Kahekümne neljandal on turmtuli peal, hommikul hakkan peale ja läheb hilisõhtuni välja,» ütles ta. «On peresid, kus pole aastakümneid jõuluvana käinud, aga nüüd kutsutakse.»

Homme on verekeskuses doonoripäev ning verd saab seal loovutada kell 9–14. 23.–26. detsembrini doonorite vastuvõttu ei ole, 27. ja 28. detsembril on keskus avatud tavapärastel aegadel. Vana aasta viimasel päeval võetakse doonoreid vastu kell 8–12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles