Lasteraamatus armastab üks käpik teist

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks lehekülge raamatust «Väike armastuse lugu».
Kaks lehekülge raamatust «Väike armastuse lugu». Foto: Kristjan Teedema

Hiljuti nägi trükivalgust «Väike armastuse lugu», mille täiskasvanuliku pealkirja taga peitub lasteraamat. Kurva, kuid õnneliku lõpuga loo on kirjutanud Tia Navi. Peategelased on vasaku käe käpik ja parema käe käpik ning kõrvaltegelane väike tüdruk Triinu-Liis, kelle kummaski taskus need käpikud tihtipeale ringi liiguvad.

Ühel hetkel kukub parema käe kinnas taskust välja. «Vasaku käe käpik oli meeleheitel. Ta teadis, mis juhtub kinnastega, kes jäävad üksikuks. Igal kindal peab olema paariline! Kui sa oma paarilise kaotad, on suur oht, et rändad prügimäele, kus sind nokivad kajakad ja varesed,» on kirjas ühel nummerdamata leheküljel.

Kõrvalleheküljel on pilt kahest südamlikust varesest, kes istuvad raagus puu otsas. Selle sügavtrükitehnikas pildi on teinud ja kogu raamatu samas kunstitehnikas illustreerinud tallinlannast graafik Kadi Kurema.

Tia Navi on tartlanna Tiia Kõnnussaare pseudonüüm. Selle nime all kirjutas ta ka oma kooliteemalise näidendi «Kas tead, kool?», mis sai Eesti teatri agentuuri tänavusel laste- ja noortenäidendite võistlusel kolmanda preemia. Kirjastuse Päike ja Pilv üllitatud «Väike armastuse lugu» võitis aga mullusel «Põlvepikuraamatu» konkursil kolmanda koha.

«Väike armastuse lugu».
«Väike armastuse lugu». Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles