Tartu puukool muudab kurssi

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dekoratiivpuukooli sulgemisega lõpeb ka asutuse kaua- aegse töötaja Andres Tuvi ametiaeg. 
Dekoratiivpuukooli sulgemisega lõpeb ka asutuse kaua- aegse töötaja Andres Tuvi ametiaeg. Foto: Kristjan Teedema

Rõõmu teel asuv Tartu puukool teeb aiandushuvilistele linlastele ja linnahaljastajatele rõõmu juba kuuendat aastakümmet. Metsataimede istikute kõrval kasvatati riigimetsa majandamise keskuse (RMK) hallatavas puukoolis siiani ka dekoratiivtaimi, seda uuest aastast enam ei jätkata. Arvestades puukooli väärikat vanust, on muutus märkimisväärne.

Dekoratiivtaimede kasvatamisest loobumise taga on RMK struktuuri ümberkorraldused ja asjaolu, et see tegevus ei toeta RMK põhisuunda, milleks on metsakasvatus riigimetsas. Dekoratiivpuukooli sulgemise tõttu vabaneb neli hektarit avamaad, kus edaspidi hakkavadki kasvama vaid kuuseistikud. «Kuna me suurendame metsataimede osa ja meie ressurss on piiratud, peame millestki loobuma,» ütles Tartu puukooli taimla- ja seemnemajanduse osakonna juhataja Esko Krinal. Peale Tartu puukooli tehakse muudatusi veel seitsmes puukoolis.

Staažikas töötaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles