Maailma parim veemotomees valiti ka Tartumaa parimaks sportlaseks

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Haugasmägi.
Rasmus Haugasmägi. Foto: Eero Vabamägi

Kolmapäeva õhtul tunnustas Tartumaa spordiliit Äksis Jääaja keskuses aasta parimaid sportlasi. Parimaks meessportlaseks valiti veemotosportlane Rasmus Haugasmägi (Tartu Kalevi veemotoklubi, treener Üllar Põvvat), kes krooniti paadiklassis OSY-400 maailma- ja Euroopa meistriks ning valiti ka lõppeva aasta maailma parimaks veemotosportlaseks.

Maailmameistritiitleid on Haugasmägi kontol nüüd kuus, Euroopa meistriks on ta end aga kihutanud viiel korral. Pärast juulis Inglismaal toimunud EMi oli ta tiitlivõistlustel püsinud löömatuna viis aastat ning 32 võistlussõitu järjest.

Tartumaa aasta parima naissportlase tiitli pälvis vehkleja Julia Beljajeva (Tartu spordiselts Kalev, treener Natalja Kotova), kes võitis Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali nii individuaal- kui naiskondlikul võistlusel.

Aasta parima võistkonna tiitliga pärjati TÜ/Eedeni võrkpallinaiskond. Andrei Ojametsa juhendamisel võitsid Tartu vollenaised nii Balti liiga, Eesti meistrivõistlused kui ka Eesti karikavõistlused.

​Aunimetus «Aasta sporditäht 2018» omistati aga judoka Mattias Kuusikule. Tunnustus on treener Andres Põhjala hoolealuse jaoks seda märgilisem, et ligi aasta pikkuselt vigastuspausilt naasis ta tatamile alles oktoobris.

Mattias Kuusik.
Mattias Kuusik. Foto: Maria Kilk

Ent siis hakkas kohe ka juhtuma: esmalt võitis Kuusik Hispaanias Malagas toimunud Euroopa karikaetapi ning seejärel krooniti Ungaris U23 vanuseklassi Euroopa meistriks. Euroopa edetabelis lõpetas ta aasta kümnendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles