Katsetamiseks tellitud elektribussi kimbutavad tehnilised rikked

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinna ja raudteejaama vahet sõitnud elektribussil on tehniline rike ning seetõttu on see asendatud tavalise linnaliinibussiga.
Tartu kesklinna ja raudteejaama vahet sõitnud elektribussil on tehniline rike ning seetõttu on see asendatud tavalise linnaliinibussiga. Foto: Kristjan Teedema

Mõni aeg tagasi võis Pepleri ja Riia tänava ristmikul näha seisma jäänud sini-rohelisekirjut elektribussi, mis alustas 3. septembril tasuta sõitjate vedu vaksali ja Tartu kesklinna vahet. Selgus, et buss on juba pikemat aega rivist väljas, sest arvatavasti on üks aku lühises.

Tartus bussivedu korraldava Sebe juhatuse esimees Üllar Kaljuste kinnitas, et praegu asendab elektribussi tavaline liinibuss, millel on samamoodi elektribussiga liininumber 25.

«Liin ei jää kindlasti teenindamata,» ütles ta. Kaljustele teadaolevalt on probleem bussi elektriahelas ja ühes suures akus. Kui üks aku ei tööta, siis ei tööta ka teised.

Vedru väljas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles