Tulevased õpetajad praktikakoha leidmise pärast muretsema ei pea

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli haridusteaduste instituudi asejuhataja Pille Nelise väitel võiks tudengeid juhendavate õpetajate palk olla suurem.
Tartu ülikooli haridusteaduste instituudi asejuhataja Pille Nelise väitel võiks tudengeid juhendavate õpetajate palk olla suurem. Foto: Kristjan Teedema

Igal sügisel läheb ports Tartu ülikooli haridusteaduste instituudi tudengeid üldhariduskooli või lasteaeda praktikale, et koolis õpitut päriselus rakendada. Tänavu sügisel oli küll tegu praktikakohtade leidmisega, kuid haridusteaduste instituudi asejuhataja Pille Nelise sõnul oli see ajutine mure.

«Tänavu sügisel tekkis praktikakohtade leidmisega probleem, kuna instituudi praktikakoordinaator vahetus,» selgitas Nelis. Tavaliselt on sügiseks kõik lepingud üldhariduskoolidega sõlmitud, et tudengid saaksid semestri algusest peale praktikale minna. Koolid aga ei võtnud tänavu tudengeid vastu enne, kui lepingud sõlmitud. «Samas pikendas instituut tudengite praktikaaruande esitamise kuupäeva, seega kokkuvõttes kõik laabus,» rääkis ta.

Tavaliselt käib nii, et ülikool teeb kevadel selgeks, kui mitu tudengit vajab sügiseks praktikakohta, ning seejärel räägitakse läbi üldhariduskoolidega. Sessiooniõppe tudengid otsivad ise praktikakoha ja sellega pole üldiselt probleemi olnud. Nelis sõnas, et lähiajal on haridusteaduste instituudil plaan praktikasüsteemi uuendada, et see oleks tudengitele ja õpetajatele veelgi ladusam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles