Otepääl elav inimõiguslane võib Venemaale minna alles 99-aastasena

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Loode Venemaale sisenemise keelu võivad tühistada mõjuvõimsad poliitilised muutused või harva juhtuv ime.
Oliver Loode Venemaale sisenemise keelu võivad tühistada mõjuvõimsad poliitilised muutused või harva juhtuv ime. Foto: Margus Ansu

Möödunud neljapäeval pidi otepäälane Oliver Loode minema Venemaale, et osaleda Leningradi oblastis Kingissepa linnas peetud seminaril, kuhu kogunesid teisedki soome-ugri keelte aktivistid. Piiripunktis Ivangorodis aga ootas teda ebameeldiv üllatus. Nimelt oli FSB (Venemaa föderaalne julgeolekuteenistus) keelanud põlisrahvaste õiguste eksperdil Venemaa Föderatsiooni territooriumile siseneda kuni 2073. aasta 25. oktoobrini.

«Olen siis 99-aastane. Tundub, et FSB on teinud kodutööd ja tunneb mu perekonnalugu, minu geneetilist päritolu ning teab, et tõenäoliselt olen ma siis veel elus. Mu isa suri 94-aastasena, aga mu ema on 87-aastasena veel hea tervise juures,» kirjutas ta sotsiaalmeedias iroonilise alatooniga.

Reisimine lõpeb

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles