Aura laiendus tuleb raha puudusel kokku tõmmata

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgse projekti järgi oleks veekeskuse uus meeste ja naiste ühisosa alanud juba enne mullivanne. Muudetud kava järgi jäävad aga senised saunaosad suuresti puutumata. Pildil paistab terviseklubi meeste pool.
Esialgse projekti järgi oleks veekeskuse uus meeste ja naiste ühisosa alanud juba enne mullivanne. Muudetud kava järgi jäävad aga senised saunaosad suuresti puutumata. Pildil paistab terviseklubi meeste pool. Foto: Margus Ansu

Aura veekeskuse juurdeehituse riigihange tühistatakse, sest kõigi hankel osalenud firmade pakkumised ületasid ehituseks ette nähtud rahasummat.

Üheteistkümnest hankedokumendid välja võtnud firmast esitas tähtajaks ehk 18. novembriks hinnapakkumise viis – AS Eviko, Nordecon AS, AS Merko Tartu ning Wesico Projecti OÜ, Wesico Ehituse OÜ ja OÜ Tafrixi ühispakkumine.

Aura nõukogu esimees Väino Kull ütles, pakutud summad jäid vanas rahas vahemikku 9–12 miljonit krooni. «Need summad läksid ikka omajagu üle ja nõukogu otsustas, et sellises ulatuses ei ole me võimelised seda tegema,» lausus ta.

Projekti kärbitakse

Et pakkumised võivad minna kallimaks, võis Kulli sõnul karta. «Jah, viimasel ajal on küll hangetel olnud tendents, et pakkumised tulevad võimalustest suuremad, aga me lootsime, et CO2-rahade laviin ei ole veel kohale jõudnud ja ehitajad otsivad praegu väiksemaid otsi,» rääkis Kull.

Kujunenud olukorras tuleb üle vaadata laienduse ehitusprojekt. «Seda tuleb korrigeerida ja vähendada mahtusid. Me tahtsime remontida ka praeguseid ruume, aga nüüd koondame põhijõud ainult uuele osale. Tõmbame koomale, kust saab, ja kuulutame välja uue hanke,» lausus Kull.

Esialgu pidid projekti järgi uuenema ka terviseklubi meeste ja naiste riietusruumid ning saunad, kuid nüüd jäetakse need suuresti puutumata. «Meeste ja naiste ühisosa hakkab peale mullivanne puhkeruumist,» selgitas veekeskuse juhataja Kairi Ustav. Vanasse ossa aurusauna asemele soolasaun siiski tuleb.

«Ühestki saunast me loobunud ei ole ja kliendile ei jää midagi ära. Nüüd jääb ainult loota, et uus hinnapakkumine tuleb mõistlik ja me ei peaks ka uuest osast midagi ära jätma,» lausus Ustav.

Kulli kinnitusel ei tohiks praegune hanke läbikukkumine mõjutada ka laienduse valmimise tähtaega, mis on järgmise aasta oktoober.

Kiiresti uus hange

«Uue hanke kuulutame välja nii ruttu kui võimalik,» lausus Kull ning lisas, et laienemissoovist Aura ei tagane. «Me tahame ikka olukorda paremaks teha. Aura on veekeskustest kõige vanem ja me tahame Tartusse ikka tasemel kohta.»

Keskuse juhataja Ustav avaldas lootust, et uus hange kuulutatakse välja juba järgmisel nädalal, et hakata tuleva aasta kevadel ehitama.

Projekti järgi on praeguse terrassi kohale kavandatud neli uut sauna, millest kõige eksootilisem on jaapani saun. Samuti tuleb meeste ja naiste ühisossa sajakraadine leilisaun, kadakasaun ja sanaarium (60-kraadine valgusmängu ja aroomiga saun).

Samuti plaanitakse teha uude ossa lobi- ehk kokteilibassein. Uute saunadega ehitatakse terviseklubisse ka kolmkümmend inimest mahutav konverentsiruum seminaride, koosolekute või sünnipäevade pidamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles