Tartu halduskohtu esimeheks saab Sirje Kaljumäe

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Sille Annuk / Postimees

Justiitsminister Urmas Reinsalu nimetas Tartu halduskohtu uueks esimeheks senise halduskohtu kohtuniku Sirje Kaljumäe, kes asub ametisse esimesest jaanuarist.

 

«Otsustasin nimetada uueks Tartu halduskohtu esimeheks Sirje Kaljumäe, sest ta on võimekas kohtunik, kel on eri kohtuasutustes erinevatel ametipositsioonidel töötamise kogemus ning uues ametis on tal kolleegide usaldus ja toetus,» selgitas justiitsminister Urmas Reinsalu.

Kadri Palmi volitused esimehena lõppevad jaanuari algul ning järgmise aasta alguses asub Sirje Kaljumäe ametisse. Kaljumäe ametisse nimetamist toetas ühehäälselt ka Tartu halduskohtu üldkogu ja kohtute haldamise nõukoda.

Sirje Kaljumäe on olnud alates 2017. aastast Tartu halduskohtu kohtunik, enne seda töötas ta Tallinna halduskohtus kohtujuristi ja hiljem kohtunikuna. 

Kaljumäe on lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna. Varem on ta töötanud riigikohtu koolituse ja välissuhete osakonna juhatajana ning halduskolleegiumi nõunikuna, samuti Euroopa kohtu uurimis- ja dokumentatsiooniosakonna riikliku eksperdina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles