Haridusministeerium ei maksa jõulupreemiaid, küll saab kantsler Tea Varrak 8200 eurot tulemuspalka (18)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Mailis Reps määras kantsler Tea Varrakule (pildil) tulemuspalgaks 8200 eurot.
Minister Mailis Reps määras kantsler Tea Varrakule (pildil) tulemuspalgaks 8200 eurot. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Postimees kirjutas 17. detsembril, et jõulupreemiaid tänavu ükski ministeerium ei jaga. Siiski makstakse haridus- ja teadusministeeriumis (HTM) tulemuspalka ja lisatasusid «kvaliteetse teenistusülesannete täitmise» ja «eesmärkide eduka täitmise» eest 40 775 eurot. Kõige suurema tulemuspalgaga hakkab silma HTMi kantsler Tea Varrak, kellele määras minister Mailis Reps 8200 eurot tulemusliku tegevuse eest.

ERR kirjutas täna hommikul, et HTMist on lahkunud suur osa tippjuhtkonnast just Varraku tõttu. Talle heideti ette kehva juhtimist ning emotsionaalseid otsuseid. 

Peale Varraku on tulemuspalk määratud ka HTMi asekantslerile Ivar Sikule 7800 eurot. Tulemuspalga vääriliseks on haridus- ja teadusminister Mailis Reps pidanud 500 euroga ka asekantsler Mikk Kasesalku. 

Reps premeerib veel 3180 euroga heade tulemuste eest keeleinspektsiooni peadirektorit Ilmar Tomuskit, 3900 euroga eesmärkide eduka täitmise eest riigiarhivaar Priit Pirskot, 2950 euroga Eesti noorsootöö keskuse direktorit tulemusliku juhtimistegevuse eest, 1375 euroga Eesti kirjandusmuuseumi direktorit Urmas Sutropit ülesannete tulemusliku täitmise eest. 

Varrak on käskkirjaga määranud 3100 eurot tulemuspalka kommunikatsiooniosakonna juhatajale Tarmu Kurmile, 3100 eurot personali- ja dokumendihalduse osakonna juhatajale Mare Pihelile, 2700 eurot välishindamisosakonna juhatajale Kristin Hollole, 2070 eurot haldusjuht Jaako Lindmäele, 1600 eurot Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhatajale Kristen Lahteinile ja 300 eurot õigusosakonna juhatajale Marko Jaegerile. 

Reps ega Varrak pole selgitanud, millega täpsemalt paistavad lisatasu või tulemuspalga saanud teenistujad eriliselt teiste seast silma, et neid rahaga premeerida.

​HTMi personali- ja dokumendihalduse osakonna juhataja Mare Pihel ütles, et lisatasu ja tulemuspalka makstakse neljanda kvartali jooksul toimunud arengu- ja hindamisvestluste põhjal. «Seal hinnatakse kokkulepitud eesmärkide täitmist ja selle kvaliteeti,» sõnas ta. Töösoorituse hindamise tulemuste põhjal on juhtidel võimalik teha ettepanekuid teenistujatele tulemuspalga määramiseks.

Tulemuspalgafond moodustab tänavu ligikaudu 1/24 ministeeriumi aastasest palgafondist. Tulemuspalka ei maksta kõigile teenistujatele ning summad on Piheli väitel diferentseeritud. Konkreetse ettepaneku tulemuspalga määramiseks teevad töötajate vahetud juhid lähtudes iga teenistuja personaalse töösoorituse hindamise tulemustest.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles