Tartu infotehnoloogid ja geoinformaatikud teevad ilma kosmosemaailmas

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil mobiilirakenduse Stargazing üks loojatest Andres Soop.
Pildil mobiilirakenduse Stargazing üks loojatest Andres Soop. Foto: Margus Ansu

Tartu kutsehariduskeskuses õpib teisel kursusel tarkvaraarendust Andres Soop, kes osales oma võistkonnaga maailma suurimal häkatonil NASA Space Apps Challenge. Tartu eelvoorus võitis Soobi idee teise koha, mis tagas edasipääsu ülemaailmsesse finaali. Paraku ei pääsetud finaalis esimese kolmekümne hulka ja võistlus on praegu nende jaoks läbi.

Ideaalne tähistaevas

Andres Soop mõtles välja rakenduse Stargazing, see on mõeldud astronoomia, fotograafia või tähevaatlusega tegelevatele inimestele, kes otsivad linnas või selle läheduses ideaalset ehk pimedat kohta, et tähti vaadelda või pildistada. Et Eesti linnades on valgusreostus suur, võib sobiva koha leidmine osutuda arvatust keerulisemaks. Soobi võistkonna rakendusel on rohelisega märgitud piirkonnad, mis sobivad tähevaatluseks, kollasega piirkonnad, kust võib tähti näha, ning punasega need, kus tähti märgata on väga keeruline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles