Tartu Postimees ootab piparkooke veel kolmapäevani

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Postimehe piparkoogivõistlus.
Pildil perekond Rääbise saadetud piparkoogid.
Tartu Postimehe piparkoogivõistlus. Pildil perekond Rääbise saadetud piparkoogid. Foto: Margus Ansu / Postimees

Täna hommikul saabus Tartu Postimehe toimetusse piparkoogivõistlusel osaleva perekond Rääbise töö. Ka kõigil teistel küpsetajatel on veel aega osaleda võistlusel ja oma piparkook tuua toimetusse kolmapäevaks. 

Osalema on oodatud nii noored kui ka vanad, piparkoogist võib ehitada maja, kuuse või inimese – piiranguid pole. Ainuke reegel on, et küpsetis peab olema ise meisterdatud ja kaunistatud ning tehtud piparkoogitainast. Taina võib kokku segada ise või osta poest.

Piparkooke asuvad hindama Tartu Postimehe, Kuku ja Elmari raadio ning Kanal 2 Tartu ajakirjanikud. Hinnatakse tööde välimust ja ka maitset. Et võistlustöö usina hindamise käigus ei häviks, võiks küpsetaja sellele lisaks kaasa panna piparkooke, mis mõeldudki just maitsmiseks.

Pärast tööde hindamist rändavad võidutööd näitusele. Nimelt saab samamoodi eelmise aastaga ka tänavu Tartu Postimehe piparkoogivõistluse meistritöid näha pärast hindamist Ülikooli 2a maja esimesel korrusel asuvas kohvikus Ralf Cafe. Võidutööde näitus jääb avatuks aasta lõpuni, pärast seda on võimalik küpsetis tagasi saada.

Piparkoogivõistlusest osavõtuks palun tooge või saatke küpsetised hiljemalt 19. detsembriks Tartu Postimehe toimetusse Ülikooli 2a. Võistlustööle tuleb kindlasti lisada autori nimi ja kontaktandmed.

Piparkoogivõistluse kokkuvõte tehakse ja võitjad kuulutatakse välja 27. detsembri Tartu Postimehes. Kolmele parimale paneb Tartu Postimees välja auhinna. Peaauhind on taas Postimehe aastatellimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles