Varnjas jäi rehvipõletaja oma musta tööga pildi peale (16)

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varnja rehvipõletaja.
Varnja rehvipõletaja. Foto: Andrus Salu

Alatskivi mees Andrus Salu avastas pühapäeval, 16. detsembril Varnjas rehvipõletaja, jäädvustas lõkke, musta suitsu ja põletaja pildile, et hiljem vaidlemist ei oleks, ning helistas päästjatele.

«Kella 13.10 paiku Varnjas nägin, et Kesk 117 maja lähedal võsa servast tõuseb palju musta suitsu,» kirjeldas Andrus Salu juhtunut. «Lähenedes nägin, et põllu peale oli tehtud üsna suur lõke, kuhu üks meesterahvas veel üht autorehvi juurde viskas. Tegin kiirelt mõne pildi, et hiljem poleks võimalik vastu vaielda või öelda, et põles miski muu. Ja helistasin 112.»

Varnja rehvipõletaja.
Varnja rehvipõletaja. Foto: Andrus Salu

Andrus Salu lisas, et autorehvide põletamine on tema meelest nii tõsine seaduserikkumine ja ta ei kujuta ettegi, kuidas inimesel endal ei teki pähe mõtet, et seda tegevust ei saa kuidagi õigustada.

Küsimuse peale, mida rehvipõletaja tegi, kui nägi, et võõras ta avastas ja teda pildistab, vastas Salu, et tüüp ei teinud teist nägugi.

Hiljem nägi Salu Alatskivi poolt sündmuskohale juba päästeautot lähenemas.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik lisas esmaspäeva hommikul, et ebaseadusliku jäätmekäitluse ja keskkonna reostamise eest karistamisega tegeleb keskkonnainspektsioon (KKI), varsti keskkonnaamet, kuna KKI liidetakse keskkonnaametiga.

Keskkonnainspektsioon ootab infot seaduserikkumiste kohta telefonil on 1313.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles