Viltuse maja kolme korruse kõik saalid täidab naiste kunst

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse koostanud Kadri Asmer istub Tartu kunstimuusemi uue näituse jaoks tehtud buduaaris, mille seintel on Silvia Jõgeveri «Lamav akt» (vasakul) ja Ann Audova «Akt omaette».
Näituse koostanud Kadri Asmer istub Tartu kunstimuusemi uue näituse jaoks tehtud buduaaris, mille seintel on Silvia Jõgeveri «Lamav akt» (vasakul) ja Ann Audova «Akt omaette». Foto: Sille Annuk

Mis on buduaar? Vanal heal ajal nimetati nõnda elegantselt sisustatud intiimset daamituba. Ühe sellise on näitusele «Isekeskis. Naine kujutamas naist» Tartu kunstimuuseumi kolmandal korrusel kujundanud teatrikunstnik, Vanemuise dekoratsiooniala juht Marika Raudam koostöös väljapaneku kuraatori Kadri Asmeriga.

Buduaaris on laual lambi, kirjutussule ja ehtelaeka kõrval paar lehekülge Karin Lutsu päevikust. Seintel on kaks maali, Silvia Jõgeveri «Lamav akt» ja Ann Audova «Akt omaette». Esimene neist kuulub Indrek Hirve ja teine Enn Lillemetsa kogusse.

Kolmandik erakogudest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles