ERMi jõululaada melu ulatus majast välja, rahvast kogunes murdu

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ERMi jõululaadalised on ummistanud autodega parkla ja teeääred ning muuseumi fuajee on servast servani inimesi täis.

Täna hommikul kell 10 alanud laada kauplejaid jätkub õuegi ning tööd leiavad ka peaukse ees ootavad ponid Fiona, Uni ja Patman, kes lapsi sõidutavad.

Müüjad ei pea nurisema, sest inimesed on helded raha kulutama ja teevad ostuotsuseid kergesti. Müügil on kõige mitmekesisemas valikus Eesti toit ning käsitöö: kudumid, keraamika, ehted, puidust lastemajad, sepised, siidisallid, mütsid, rätikud, mänguasjad, küünlad.

Kella 11 paiku alustas laval mängimist sokipöisil lõõtsamees Kulno Malva, kes esimese pillina võttis põlvedele hoopis torupilli.

Esinejad tuleb tema järel püünele teisigi.

Laste mängutoas ootas mudilasi tegevusjuhendaja Diana Loot ingleid meisterdama, lapsi aga eriti veel polnud, sest nende vanematel oli tiir laadale peale tegemata.

Rahva seas käis kampsunis ja mikrofoniga raadiomees Madis Ligi, kes intervjueeris kauplejaid või andis edasi teateid selle kohta, missuguse numbrimärgiga auto suures parklas on mõne teise auto kinni parkinud.

Kindlasti on pärastlõunal laadal lahedam, sündmus kestab täna kella 16ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles