Mida teeb aeg toiduga ning mida tähendavad hetk ja igavik

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avokaado.
Avokaado. Foto: Kerly Ilves

Täna kell 14 avab Kerly Ilves kõrgema kunstikooli Pallas Nooruse galeriis näituse «Nädal hiljem», kus ta eksponeerib suureformaadilisi fotosid ja installatsiooni, mis aitavad külastajal näha toiduainetega toimuvaid muutusi terve nädala vältel.

Kerly Ilves valis toidu, et näidata aja ja ruumi tähtsust. «Aeg ja ruum on mõlemad lahutamatus seoses aine liikumisega, nad on universaalsed ja ei ole midagi, mis võib eksisteerida väljaspool aega ja ruumi,» kommenteeris ta. «Ma püüdsin ruumi oma fotodelt eemaldada ning lubada toidul justkui tühjuses hõljuda. See jätab ainult aja, mida võib lugeda pildistatud toiduainetelt.»

Projekti peamine mõte on Kerly Ilvese sõnul õhutada vaataja mõtteid aja tunnetuse kohta. Nädal võib tunduda olematu aeg meie igapäevases elus, kuid mõnel juhul on nädal enam kui piisav, mil aja vältimatud muutused kuju võtavad. «Nädal möödub aeglaselt, kui me töötame büroos, mis ei ole meile meelt mööda, aga ka siis kaotame väärtuslike tükikesi oma elust,» kirjeldas ta. «Ja paratamatult toimuvad meis endis muutused, mida me kahjuks ei märka.»

Kerly Ilves on Tartus tegutsev vabakutseline fotograaf ja fotograafiaalaste kursuste korraldaja, kelle loomingulised teemad seonduvad kaduva jäädvustamisega, pikemaajaliste protsesside kaudu tekkinud muudatuste ülesvõtmisega ja fotokatsetusega erinevate kaamerate abil.

Näituse avamise päeval ja kohas, 15. detsembril kell 15 algab professor Jaak Kikase loeng teemal «Hetk ja igavik. Aeg füüsikas ja fotograafias» näituseefotode näitel.

Kerly Ilvese näitus «Nädal hiljem» jääb Nooruse galerii keldriruumides avatuks 12. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles