ERMi jõululaadal kuuleb superstaari ja võib õppida tundma Eesti süldi ajalugu

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudo Sepp esineb peagi ERMis.
Uudo Sepp esineb peagi ERMis. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Täna kell 10–16 ERMi sillal peetavalt jõululaadalt leiab kvaliteetset Eesti käsitööd ja maitseid ning suurepärase kultuuriprogrammi.

Jõululaada peaesineja on superstaar Uudo Sepp, aga esinejaid on teisigi, näiteks akordionimängijad Kulno Malva ja Julius Koppel. Päeva juhib Madis Ligi.

Kell 13.30 esitletakse muuseumipoes trükist «Johannes Pääsuke. Inimesed ja rõivad läbi kaamerasilma» esitlus.

Kell 14 laulab Tartu üliõpilaste looduskaitseringi segakoor ja kell 15 astubki püünele «Eesti otsib superstaari» seitsmenda hooaja võitja Uudo Sepp.

Hommikul üsna kohe, kell 10.45 algab rahvakultuuri teabekeskuses sülditraditsioonide seminar ning luuvurri valmistamise õpituba.

Sült.
Sült. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Sülditraditsioone tutvustaval sündmusel leiab vastuseid küsimustele: kui kaugele ulatub Eesti süldi ajalugu, kas me saame rääkida traditsioonilisest ja ainulaadsest Eesti süldist, milline on traditsioonilise Eesti süldi retsept?

Luuvurri valmistamise õpituba viib läbi Kulno Malva.

Luuvurr.
Luuvurr. Foto: MARGUS ANSU / PM/SCANPIX BALTICS

Lisaks saab ERMi välialal teha tutvust ja sõitu ponidega. Lastel on hea võimalus näha, mida ponid söövad ja kuidas elavad.

Kohal on ka Tartu koduta loomade varjupaik heategevusmüügiga ning Eesti geenivaramu, kus iga külastaja saab hakata geenidoonoriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles