Purjus politseinik rammis Jõgeval autoga tänavavalgustusposti (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrikud toimetamas elektriposti kallal, millele liiklusõnnetuse põhjustaja otsa sõitis.
Elektrikud toimetamas elektriposti kallal, millele liiklusõnnetuse põhjustaja otsa sõitis. Foto: Eili Arula / Tartu Postimees

Kohalik patrullpolitseinik rammis ööl vastu reedet Jõgeva linnas Rohu tänaval sõiduautoga tänavavalgustusposti. Mehel tuvastati alkoholijoove.

Sündmused said alguse ööl vastu reedet: kella kolme ajal teatas üks tähelepanelik inimene häirekeskusele õnnetuse põhjustanud sõidukist. Teatele reageerinud patrullpolitseinikud leidsid avariilise sõiduki seismas Tähe tänava parklast ning selle roolist alkoholi tarvitanud 28-aastase kolleegi. Mees peeti kinni, toimetati arestimajja ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlus.

Seni teadaolevalt keegi kõrvaline õnnetuses viga ei saanud, vigastusest pääses ka politseinik ise. Õnnetus juhtus töövälisel ajal, mil mees liikles oma isikliku autoga.

Tartu politseijaoskonna patrulltalituse juhi Alvar Pähkli sõnul käitus politseiametnik kahetsusväärselt. «Korrakaitsjate töö on tagada turvalisust ning olla eeskujuks igal ajahetkel. Alkoholi tarvitanuna rooli istumine on vastuvõetamatu,» ütles ta. «See on valus löök nende väärtuste pihta, mida me ise ühiskonnas juurutame. Töötame iga päev selle nimel, et Eesti teedel oleks vähem ohtlikke juhte. Tema käitumist ei õigusta miski,» jätkas ta.

Pähkel lisas, et politseinik tunnistas oma süütegu ning kahetses juhtunut tõdemusega, et ei käitunud mundrikandjale pandud ootustest ja väärtustest lähtuvalt. «Ta esitas omal soovil lahkumisavalduse, mille Lõuna prefektuur kohe ka rahuldas,» lausus patrulltalituse juht.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles